Glan Scotia är ett av tre destillerier som är aktiva i Campbeltown. De två övriga är Springbank och Glengyle. De ägs av Loch Lomond Group och dess Master Blender är Michael Henry. Här har han kombinerat whisky med först en längre lagring på first-fill bourbonfat för att avsluta med en finish på Sherryfat från Pedro Ximénez.
Doft: Vanilj och smörkola hoppar ur glaset nästan samtidigt. De är tätt följda av en tydlig ekton. Den har också en härligt blommig doft
Smak: Ek, ek och åter ek, men på ett bra sätt. Den har en kryddighet som samsas med vaniljen och kolan.
Finish: Lång eftersmak med mycket varm ek och vanilj.
Summering: En intressant whisky på det sättet att man låter fatsmaken ta en sån stor plats i smakprofilen. Några riktiga sherrytoner finns inte, men finishen tillför säkert en del av kryddigheten.
1 Trackback / Pingback
Kommentarerna är stängda.