Laga haggis hemma!

Ingredienser:
Haggis:
4-6 portioner
500 g lammfärs
500 g pölsa av god kvalitet
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 msk torkad mejram
1-2 tsk pressad citron
salt och peppar

Rotmos:
1 kg kålrötter
200 g morötter
1/2 tsk salt till 5 dl vatten
2 potatisar (mjölig till exempel King Edward)
2 dl kokspad
1 hönsbuljongtärning
1 msk smör
salt och peppar

Så här gör du
Bryn lammfärsen i smör utan att den får färg i en stekpanna. Tillsätt pölsan och kryddorna. Stek tillsammans några minuter. Häll i citronsaften.

Smaka av med salt och peppar

Så här lagar du rotmos:
Dela kålrötter och morötter i tärningar, 2-3 cm stora. Koka 20-30 minuter i saltat vatten. Skala potatisen och skär den i tärningar och låt koka med i ytterligare 15 minuter. Häll av spadet, men spara 2 dl. Lös upp buljongtärningen i det sparade spadet. Mosa rotsakerna ganska grovt. Vispa ner spadet och en smörklick och rör till en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med rotmoset, kokta gröna ärtor och ett gott potatismos!