Maker’s Mark har skapat en ”Sous-Vide” Bourbon

Bourbon

Under en längre tid har Maker’s Mark laborerat med fat som har extra ek-stavar monterade invändigt. Dessa extra stavar har varit i olika rostningsgrader för att skapa nya smaker i whiskyn.

Den första buteljeringen i detta projekt kallades Makers 46. Nu när de har utvecklat konceptet så har de också en serie de kallar ’Private Select Program’. Tio olika buteljering med tio olika stavar för att skapa unika smaker. Det de släpper nu är i ännu mindre kvantiteter.

De kallar denna experiment buteljering för,  Seared Bu 1-3. För denna buteljering har de endast använt tre fat som de har monterat ek-stavar av Fransk ek. För att gör det ännu mer unikt så har de använt en teknik som påminner om Sous-vide. Dvs. att de har ’tillagat’ dessa stavar i varmt vatten under vaccum för att trolla fram smaker som annars aldrig kommer ur eken.

De släpper 1,400 flaskor á 375ml i April och de kommer att kosta ca $40. Du hittar dom främst på plats hos destilleriet, men också hos en handfull välsorterade butiker runt om i Kentucky.